Nieuwbouw OK-Centrum en Medische Beeldvorming VieCuri officieel van start


Op dinsdag 18 oktober 2022 ging de eerste paal de grond in voor een flink bouwproject bij VieCuri Venlo. Eind 2025 worden het totaal vernieuwde operatiekamercomplex (OKC) en de Medische Beeldvorming (MBV) in gebruik genomen.

 

De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Op dinsdag 18 oktober werd officieel de eerste paal geboord. Samen met afgevaardigden van betrokken partijen stonden we even stil bij dit feestelijke moment.

 

Bouwen aan de toekomst

Als topklinisch (STZ) ziekenhuis gaat VieCuri voorop in de transformatie richting passende zorg voor al haar patiƫnten. In een topklinisch ziekenhuis kunnen patiƫnten naast basiszorg ook terecht voor onderzoeken en behandelingen die minder vaak voorkomen of complex zijn. Het doel van de nieuwbouw is om zowel het OK-complex als de medische beeldvorming toekomstbestendig te maken in lijn met de strategie en ambities van VieCuri.

 

Samenwerkingspartners nieuwbouw

De realisatie van dit project wordt gedaan door Cornelissen Aannemingsbedrijf B.V. (bouwkundige werkzaamheden), Spie Worksphere B.V. (elektrotechnische installaties) en Croonwolter & Dros B.V. (werktuigbouwkundige installaties). Het ontwerp is van Aan de Amstel Architecten (bouwkundig ontwerp) en Sweegers en de Bruijn (installatietechnisch ontwerp). De constructies worden ontworpen door Schreuder. 


Rol C+C
Als C+C zijn wij trots en dankbaar om sinds 2019 betrokken te zijn en samen te werken met VieCuri. Vanaf het begin mogen we de rol van projectdirecteur invullen en dragen we de verantwoordelijkheid voor een succesvol project. 
Daarnaast hebben onder onze leiding expertteamsessies plaatsgevonden en is het ruimtelijk en functioneel Programma van Eisen opgesteld. Na de architectenselectie is de ontwerpfase gestart. Voor de uitvoering van fase 1 hebben we de bouwteampartners geselecteerd en gecontracteerd en zit nu de eerste paal dus in de grond. Ondertussen werken we hard door aan de voorbereidingen voor fase 2!


20-10-2022